Skip navigation

8.2.17 Az avatár megalkotása

Az avatár létrehozása viszonylag egyszerű, az egyik legnépszerűbb virtuális közösség a Second Life. Az SL-nek rövidített közösséget az 1999-ben alapított Linden Lab hozta létre, hogy teljesen új formáját alkossa meg az online virtuális közösségi tereknek.

25. ábra: A Secon Life nyitóoldala
25. ábra: A Secon Life nyitóoldalaA virtuális tereteket nagyrészt a közösség tagjai hozzák létre, akik több mint 800 000-en vannak és több mint 100 millió órát töltöttek idáig el az oldal felfedezésével...

A virtuális tér a http://secondlife.com weboldalon keresztül érhető el, ahol néhány perc alatt a közösség tagjaivá válhatunk:

Első lépésként, látogassunk el a https://join.secondlife.com/ oldalra, és válasszunk ki a felkínált 11 avatárból egyet, amelyik szimpatikusnak tűnik (később megváltoztathatjuk a megjelenését).

Végezzük el a regisztrációt a kért adatok megadásával, majd válasszuk ki, hogy ingyenes vagy fizetős (prémium) hozzáférést szeretnénk-e használni (ez utóbbi a saját 3D lakás mellett számos extrát is kínál).

A következő lépés, hogy letöltsük a segédprogramot, ami elengedhetetlen a 3D környezet megjelenítéséhez. A telepítés közben hasznos információt olvashatunk a virtuális közösségről.

A sikeres telepítés után meg kell adnunk felhasználónevünket és jelszavunkat, majd természetesen el kell fogadnunk a felhasználási feltételeket, és máris a virtuális térben találjuk magunkat. Az első helyszín egy különleges sziget (Welcome Island), ahol elsajátíthatjuk a karakterünk irányításának alapjait. Néhány másodperc kell ahhoz, hogy a ruházatunk textúrája is megjelenjen (erre egy üzenet is figyelmeztet), és már meg is kezdhetjük a hangokkal és zenével kísért barangolásunkat a virtuális világban, kiválasztva, hogy a felkínált teleportáló kapuk közül melyiken lépünk be… (művészetek, legnépszerűbb stb.)