Skip navigation

12.2.2 Multiplatform alkalmazás

A szoftver több eszközön és operációs rendszeren is elérhető: futtatható a mobil eszközök közül az iPod Touch, iPhone, iPad készülékeken, de a Mac OS X és Windows operációs rendszert futtató asztali és hordozható számítógépeken is (Windows esetén XP, vagy annál fejlettebb operációs rendszer szükséges). A Windows operációs rendszer kivételével a többi eszközön előre telepítetten, az operációs rendszer részeként jelenik meg a program, míg Windows alatt az Apple oldaláról kell letölteni és telepíteni. A szoftver használata minden platformon ingyenes.

Az iTunes U segítségével a felhasználók hozzáférést nyernek a világ legnagyobb tananyag katalógusához (több mint ezer egyetem), melyek között olyan neves egyetemek kurzusanyagai is megtalálhatók, mint a Cambridge, Harvard, Oxford és a Stanford. Jelenleg 69 országból körülbelül 7500 állami és több ezer magán oktatási intézmény teljes kurzusa érhető el (ezeknek az országoknak van lehetőségük tananyagokat feltölteni a rendszerbe), több mint 750 000 oktatási anyaghoz biztosítva ezzel hozzáférést, amely 155 országból tekinthető meg.

Az iTunes szoftverre elsősorban azért van szükség, hogy tallózni, illetve keresni tudjunk az egyetemek és főiskolák által kínált kurzusok között. Ha már megtaláltuk, amit kerestünk, akkor néhány klikkeléssel letölthetjük a fájlokat, amit szinte bármilyen médialejátszó eszközzel megtekinthetünk.