Skip navigation

11.1 CÉLKITŰZÉSEK ÉS KOMPETENCIÁK

Az Apple cég régóta gyárt kiváló eszközöket, de nem csak eszközeivel, hanem oktatási programjaival és szolgáltatásaival trendteremtő koncepcióival is támogatja az elektronikus tanulási környezetek, oktatási stratégiák kialakítását és fejlesztését.

A koncepció első része, hogy készíts egy könnyű, hordozható, divatos, eszközt amely, jó műszaki paraméterekkel rendelkezik és kiváló minőségű. Kínálj hozzá remek programokat, (AppStrore), ösztönözd a fejlesztőket minél innovatívabb szoftverek fejlesztésére, az Apple pedig biztosítja hozzá a keretet és a minőséget.

Az Apple talán legnagyobb vívmánya és sikerének titka, hogy minden jól kitalált eszköz mögé komplett filozófiát építenek, amely nem csak új trendeket határoz meg, hanem tud alkalmazkodni a jövő igényeihez. Így van ez az oktatás területén is, hiszen a felkínált lehetőségek teljes mértékben lefedik az „z generáció” igényeit és gondolkodásmódját. A másik fontos szempont, hogy komoly metodikai hátteret tesznek az eszközök mögé melyek példamutatónak tekinthetők a mobil tanulás elterjesztésében.

A Microsoft cég is hatalmas energiákat fordít az oktatási környezetek kiépítésébe, Microsoft tanári kompetencia laborok építéseivel, oktatási csomagkínálataival veszi fel a versenyt az Apple-el.

A fejezetben a digitális oktatás két legnagyobb fejlesztő cégének alkalmazásait ismerhetjük meg.