Skip navigation

9.4 A MŰSZAKI KIADÓ DIGITÁLIS PORTÁLJA

A Műszaki Kiadó a Mozaikhoz hasonlóan kínál interaktív megoldásokat tankönyveihez.

A portál elérhető a: http://muszakikiado.hu/ok_online_konyvek_ linken.

A fejlesztések eredményeként iskolai használatra már 58 általános és középiskolai tankönyvet kínálnak úgynevezett OK! formátumban.

A tananyagok tanulói számítógépeken és az interaktív táblán is azonnal használhatóak.

A tananyagok jellemzői:

− előre beépített lektorált többlettartalmakat, ún. hotspotokat tartalmaznak, melyek segítik a megértést, a begyakorlást és önellenőrzést, illetve az ellenőrzést.

− lehetőséget nyújtanak a pedagógusok számára saját jegyzeteik és tartalmaik elhelyezésére és megosztására, új tananyagok összeállítására a számítógépes vagy az interaktív táblás oktatáshoz.

− egy könyvön belül valósítják meg a differenciálást, a felzárkóztatást és a tehetséggondozást.

− a diákok felkészülését is nagymértékben megkönnyítik: saját jegyzeteik, hivatkozásaik, valamint az önellenőrzésre alkalmas feladatok teszik hatékonyabbá a tanulást.

− könnyen elérhetők - iskolában, útközben, otthon.

A pedagógusok órai felkészülését megkönnyítő OK! Tanársegéd Online Könyvek a kiadó hotspotjain felül minden témakörhöz további ellenőrzött és kipróbált linket, weben ingyenesen elérhető animációkat, alkalmazásokat tartalmaznak. Ezek közül a pedagógusnak már csak válogatnia kell, így az órai felkészülésre fordított idő jelentősen csökken, a változatos tartalmak miatt a diákok számára még befogadhatóbbá válik a tananyag.

A Tanársegéd verziók a felsős Hajdu-matek tankönyvcsaládhoz készültek el, de az egyes témákhoz ajánlott gyűjteményeket tankönyvtől függetlenül minden általános iskola felső tagozatán matematikát tanító pedagógus használhatja a tanításnál.

Az egyéni tanulás érdekében, a Műszaki Kiadó elkészítette az OK! Online Könyvek egyéni tanulásra alkalmas változatát is, melyet a diákok és szülők bármilyen internetkapcsolattal rendelkező számítógépről, laptopról, tabletről, okostelefonról elérhetnek. Kiegészítő tartalmaik segítik az otthoni felkészülést, a gyakorlást és az önellenőrzést. Azok a diákok is eredményesen használhatják, akik az iskolában esetleg más tankönyvből tanulnak.

Az egyéni verzió segítségével a szülők nyomon követhetik a pedagógus elvárásait a tananyaggal, házi feladattal kapcsolatban, jobban tudják segíteni gyermekük felkészülését, és tesztfeladatokkal ellenőrizhetik is tudásszintjüket.