Skip navigation

12.8 MESTERTANÁR VIDEOPORTÁL

A Mestertanár Videoportál ötlete a TÁMOP 4.1.2 B 6. sz. alprojekt keretében valósult meg 2011-ben. Elkészítésének ötletét egy angol portál a Teacher’s TV adta, illetve az a hiány, ami a tanár és mentorképzés területén felmerült.

A létrehozás elsődleges célja az volt, hogy létrejöjjön egy, hallgatók oktatók számára használható videoportál, amely elsősorban pedagógiai, metodikai pszichológiai, és IKT kérdésekben segítse a tanári mesterképzésben az oktatók, a hallgatók és a mentorok munkáját. További cél volt a magyar pedagógiai kultúrában létjött óriási mennyiségű video tartalom új szintézise kiválogatása és új filmek, módszertani bemutatók elkészítése.

A portál eredeti célja szerint lehetőséget biztosít a külső felhasználók számára tartalmak feltöltésére, melyet minden esetben egy szakmai zsűri bírál el.

A gyűjtemény nemcsak egy egyszerű video adatbázis kíván lenni, hanem a filmek 90%-ához a tartalomhoz kapcsolódva segédanyagok, leírások, linkgyűjtemények, és módszertani útmutatók kapcsolódnak, melyek segítik a leghatékonyabb feldolgozást.

A filmekhez fórumok, kommentelési lehetőség is tartozik, a szakmai eszmecsere biztosítása érdekében.

Jelenleg több mint 130 film található a portálon, ebből legalább harminc, IKT módszertannal foglalkozó film.

Az oldal a http://mestertanarvp.ektf.hu oldalon érhető el.