Skip navigation

10.4.3 Clever Wordpad2 szavazórendszer

A Clever Wordpad2 szavazórendszer segítségével egyszerűen gyorsan és a tanulók számára izgalmas módon ellenőrizhetjük le a WordWall segítségével készített feladatokat.

A rendszer a szavazóegységekből, illetve egy a tanári géphez USB csatlakozón keresztül illesztett rádióvevő vőből áll.

55. ábra: Clever Wordpad2 szavazórendszer
55. ábra: Clever Wordpad2 szavazórendszerA szavazás megkezdése előtt ki kell lépni a WordWall programból, majd csatlakoztatni kell az USB adóvevőt. A program újraindítása után a rendszer készen áll a használatra, a WordWall parancsai között megjelenik a szavazórendszert kezelő eszköztár. A tanulók a szavazóegységet a kék Submit gombbal kapcsolhatják be. A bekapcsolás után az adóvevő érzékeli a szavazóegységeket.

Ezután verziótól függően a program automatikusan feldobja a résztvevők üres táblázatát. A tanulók azonosításához a tanulók be tudják gépelni a nevüket.

A szavazást a Play gomb megnyomásával indíthatjuk el.

Ezután kiválasztható a kézi egység használatának és osztályozásának módja. Kvíz kérdés esetén alapértelmezett a privát jellegű kvíz.

56. ábra: A kvíz ablak képe
56. ábra: A kvíz ablak képe


Mielőtt a Play gombra klikkelnénk, válasszuk a Beállítások menüpontot és pipáljuk be az automatikus lapozást. Ez biztosítani a fogja a feladatok, kérdések automatikus váltását.

Amennyiben helyesen jártunk el, betöltődnek a kérdéssorok a WordPad2 készülékekre, ahol a Submit gomb megnyomásával egyénileg elindul a kérdéssor. Kvíz esetén a tanulók a megfelelő szám kiválasztásával és lenyomásával válaszolhatnak a kérdésekre.

A teszt befejezésével a tanári gépen megjelennek a tanulói eredmények, melyeket többféle módon kiértékelhetünk és elmenthetünk.