Skip navigation

10.2.3 A Lynx programablaka

Az alapértelmezett eszköztár a következő:

46. ábra: A Lynx munkafelülete
46. ábra: A Lynx munkafelületeA programablak a PowerPoint- hoz, hasonló felépítésű. Felül látjuk a menüsort, alatta az eszköztárat, alul pedig a szövegjellemzők beállításait. Jobb oldalon helyezkedik el az oldalsáv, ami az elkészített diákon kívül egyéb opciókat is tartalmaz, egy függőleges parancssáv formájában. Ennek a feladata, hogy megkönnyítse a keresést, helyi illetve webes adatbázisok megnyitását, ami tanár számára megkönnyíti az improvizatív munkát.

A Tananyagok fül alatt az elkészített tananyagokat listázhatjuk ki. A jobb hatékonyság érdekében az Alakok fül alatt különböző egyszerű alakzatokat húzhatunk egyszerűen az elkészítendő interaktív feladatba. A Böngészés fül alatt a már meglévő fájljainkat, illetve a ClipArt fájlokat kereshetjük meg. A Keresés fül alatt bármire rákereshetünk, ami a gépünkön található. A Webes keresés fül egy Google kereső ablakot nyit meg, ami szintén a gyors munkát segíti. Az online erőforrások fül alatt pedig egy szabadon alakítható linkgyűjteményt találunk, amely szintén nagy segítség lehet az órai munkában.

A programablak középső részén találjuk a munkaablakot, ahová a különböző médiaelemeket és interaktív feladatokat helyezhetünk el.